Charakterystyka
- Zawiera małą ilość tłuszczu.
- Bezglutenowa.
- Można dodawać do potraw i napojów, nie zmienia smaku i zapachu.
Wskazania
Dodatkowe źródło białka dla pacjentów, u których dieta nie pokrywa zapotrzebowania, w przypadkach takich jak:
- oparzenia,
- utrudnione gojenie się ran,
- odleżyny,
- nadmierna utrata białka z wydzielinami i wydalinami ustrojowymi.
Przeciwwskazania
- Nie stosować jako jedyne źródło pożywienia.
- Nie podawać dzieciom poniżej 3. roku życia.
- Nie podawać pacjentom, którym zalecana jest dieta z ograniczoną zawartością białka.
- Nie podawać dożylnie.
Sposób użycia
- Dodatek do różnego rodzaju potraw i napojów zarówno zimnych, jak i gorących. Preparat może być gotowany razem z potrawą. Łatwo rozpuszcza się w gorących i zimnych napojach oraz potrawach.
- Puszka zawiera miarkę do odmierzania proszku.
- 1 płaska miarka = 2,5 g proszku = 2,2 g białka.
Dawkowanie
- 1 płaska miarka = 2,5 g proszku = 2,2 g białka.
- Zalecona ilość dodanego preparatu powinna być równomiernie rozłożona na posiłki w ciągu dnia.
Skład
Podmiot odpowiedzialny:
Nutricia Polska Sp. z o.o.
ul. Bobrowiecka 8
00-728 Warszawa